Carmen Tiderle trece pragul realității cu Selfie cu elfii

Carmen Tiderle trece pragul realității cu Selfie cu elfii

miercuri, 25 sept. `19

Carmen Tiderle trece pragul realității cu Selfie cu elfii

Noile tehnologii aduc viitorul mai aproape ca niciodată. Ba chiar am putea spune că el a devenit prezent și influențează deja modul în care citim și ne raportăm la cărți. Prin noua carte semnată de Carmen Tiderle, Selfie cu elfii, Editura Vellant aduce tehnologia și cartea împreună, creând o nouă experiență de lectură prin intermediul realității augmentate. Elfii mici și elfii mari sunt convocați în data de 12 octombrie, la Cărturești Verona (demisol), începând cu ora 11:00, la lansarea volumului.

Deschizând Selfie cu elfii, noua carte semnată de Carmen Tiderle, autoare foarte îndrăgită de copii, descoperi o realitate ce debordează în rime și depășește cadrul paginii cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate, care ilustrează cum arta și tehnologia se pot îmbina și crea experiențe în realitate augmentată. Personaje de basm, precum Rapunzel, grammar police, călătorii în anul 2083, o zi în Virtual Reality, zebra Debra, calul James sau conviețuirea dintre o bunică și un robot prind viață în poezii alerte, care pun în mișcare imaginația și fac din lectură o aventură aproape science-fiction, iar din tehnologie, o adevărată poezie.

Selfie cu elfii este un proiect de imaginație augmentată inițiat de Samsung și facilitat de dARe by Samsung, ilustrația și layout-ul sunt create de elful Petridean, iar animațiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru.

Carmen Tiderle e poetă-șefă la Direcția de Rime Șmechere pentru Copii, și nu numai, copywriter-iță și mama lui Dor și a lui Ro. Călătorește des în Bucurville și odată a ajuns tocmai la Polul Vest, unde și-a făcut un selfie cu unicornii și cu elfii. Toate cărțile ei au fost primite cu entuziasm de copii și de părinții lor, iar noile sale creații sunt așteptate mereu cu nerăbdare. La Editura Vellant au fost publicate, până acum, volumele Pe dos. Poezii cu prostii pentru copii, În orașul Bucurville și Marele acoperiș. Pe lângă tematica aparte aleasă de autoare, poeziile mai au încă o particularitate: sunt scrise, toate, pe telefon.

„Când am primit de la Samsung propunerea de a scrie «poezii pentru copii, cu rime, funny, în stilul tău», dar despre tehnologie, mi-a fost puțin teamă că e un subiect despre care știu mai puține decât publicul meu: copiii. Am depășit-o însă rapid, căci am făcut ce fac mereu: încerc să privesc orice temă din perspectiva lor. Adaug apoi din experiența mea de om mare. Așa au ieșit motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, elanul Moose care trimite mașini electrice în spațiu, leii care își comandă mâncare online, uniconii și elfii doritori de selfie… Cât despre wow-ul acestei cărți, faptul că putem vedea ilustrațiile augmentate cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, el nu e doar un artificiu, ci un mod de a-i face pe copii să se apropie de citit prin tehnologie. E OMG! ca-n timp ce citești o carte să poți vedea și filmul!” (Carmen Tiderle, autoarea cărții Selfie cu elfii)

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România, care îmbină arta, inovația și tehnologia și susține tinerii artiști și designerii români prin crearea unor noi experiențe artistice.

Aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store, iar cartea poate fi comandată fie direct din aplicație, fie de pe site-ul Editurii Vellant sau din librăriile Cărturești.

Evenimentul Facebook poate fi găsit aici.

Carte recomandată de Itsy Bitsy.