Scriitoarea Alexandra Rusu duce Cartea Năsoaselor la FILIT

Scriitoarea Alexandra Rusu duce Cartea Năsoaselor la FILIT

joi, 4 oct. `18

Scriitoarea Alexandra Rusu duce Cartea Năsoaselor la FILIT

Alexandra Rusu, autoarea Cărții năsoaselor și editor Vellant, s-a întâlnit cu tinerii cititori la FILIT, în Casa Copilăriei. Dialogul a fost încurajat de Iulian Tănase.

Cei 100 de copii și adolescenți au ascultat peripețiile celor 3 prințese din „Cartea năsoaselor”, în lectura scriitoarei, și au avut câteva sugestii:

„Am primit atâtea idei de la copii, încât îmi vine să rescriu fragmente din carte. De exemplu, mi s-a spus că nu e demn să părăsești pe cineva fără să dai explicații, cum face un anumit prinț în carte, că le-ar fi plăcut să existe și o prințesă de apă, că năsoasa mezină, Carina, ar fi făcut mai bine să-și cizeleze scrisul, în loc să participe la concursuri de frumusețe. Și am aflat și ce să fac dacă nu vrea nimeni să se căsătorească cu mine”, povestește Alexandra.

FILIT - Festivalul Internațional de Literatură și Traducere, are loc în fiecare an, la Iași. Ajuns la a șasea ediție, festivalul a adus în oraș, în perioada 3-7 octombrie 2018, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.

FILIT „nu e un festival închis, de genul noi între noi, ci unul deschis comunității, rar am văzut în România atât de mulți oameni la evenimente literare. Lumea de pe stradă și din cafenele vorbește despre FILIT, te bucuri că faci parte din el.”, spune Alexandra Rusu.