Povești din calendar | atelier, întâlnire cu Iulia Iordan & Veronica Neacșu

Povești din calendar | atelier, întâlnire cu Iulia Iordan & Veronica Neacșu

sâmbătă, 5 nov. `16

Povești din calendar | atelier, întâlnire cu Iulia Iordan & Veronica Neacșu

Mai știți cum e numită luna noiembrie în tradiția populară?

Sâmbătă, 5 Brumar, de la ora 11:00, ne întâlnim în Ceainăria Cărturești Verona cu Iulia Iordan & Veronica Neacșu, ca să aflăm poveștile din spatele lunilor din calendar, așa cum s-au transmis ele de la stră-stră-stră-stră-buniciși până în zilele noastre.


Citim, povestim și ne desenăm propriile calendare cu un pic de ajutor de la autoarele cărții. În plus, suntem însoțiți la joacă de planșele originale ilustrate de Veronica și expuse în ceainărie între 1 și 15 noiembrie.

Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. Pentru a rezerva un loc, ne puteți scrie la inscrieri@carturesti.net.

O carte cu povești vechi românești repovestite pentru cei mici de Iulia Iordan și ilustrate inedit de Veronica Neacșu, “Povești din calendar” adună laolaltă douăzeci și două de feluri de a călători în timp pe vremea când Dumnezeu și sfinții se plimbau pe pământ, când zăpada nu avea culoare sau pe vremea când Ileana Cosânseana pocnea din biciul ei fermecat pentru a-și transforma palatele într-un măr de aur.


“Povești din calendar” le deschide celor mici și celor mari o fereastră asupra obiceiurilor, tradițiilor și credințelor populare despre timpuri și anotimpuri, care au fost șlefuite generații de-a rândul, dar peste care s-a așternut uitarea în ultimele decenii. Această carte este și un prilej de recuperare și rememorare a lor.