În orașul Bucurville| lansare

În orașul Bucurville| lansare

vineri, 4 nov. `16

În orașul Bucurville| lansare

Editura Vellant, Carmen Tiderle și Vali Petridean vă invită în oraș. În orașul Bucurville!

Pe 4 noiembrie, ora 19, în ceainăria Cărturești Verona, lansăm o bucurie de carte de poezii pentru copii, „În orașul Bucurville”, și vă așteptăm cu mic cu mare să ne distrăm ca prima oară. Promitem „că-n general, locuitorii vor fi lăsați în pace/să facă ce au chef, să râdă, să se joace”.

După succesul cărții „Pe dos, poezii cu prostii pentru copii”, Carmen Tiderle revine, la un an distanță, cu o nouă colecţie de poeme pline de viață pentru copiii zilelor noastre: „În orașul Bucurville” - o bucurie de carte, cu aproape o sută de poezii scrise într-un stil „neserios” despre lucruri și întâmplări aparent mici, care însă ascund idei mari.

Un volum de fabule contemporane, superb ilustrate, care nu subestimează inteligența celor mici și nici cheful de copilărie al celor mari. Ceea ce o face delicioasă pentru copii și adulți deopotrivă.

Bucurville e un oraș în care n-are nimeni domiciliu stabil fiindcă e orașul copilăriei, dar e un loc demențial, în care ființele și lucrurile au ceva nou și uimitor de spus și de făcut: la primarie candidează un copil, doi bascheți Converse sunt cei mai buni prieteni din univers, semnele de punctuație au o altercație, o masă de bucătărie pleacă în călătorie, viermele de mătase face lână, copiii au alergie la învățat pe dinafară poezie, unicornul are cornul în fund, Moș Crăciun vine doar că are nevoie la toaletă...

În orașul Bucurville, fiecare poem e o bucurie. Prin idee, ritm, rimă și, nu în ultimul rând, prin ilustrație, semnată Vali Petridean.
„În orașul Bucurville", la fel ca „Pe Dos", e o carte #must-read în familie, pe care copiii o vor adora și care le va deschide garantat pofta de citit.