Întâlnire Richard Ford cu cititorii, la lansarea volumului „Femei cu bărbați”

Întâlnire Richard Ford cu cititorii, la lansarea volumului „Femei cu bărbați”

miercuri, 13 iun. `18

Întâlnire Richard Ford cu cititorii, la lansarea volumului „Femei cu bărbați”

Editura Vellant vă invită la o întâlnire cu celebrul autor american, laureat al premiului Pulitzer - Richard Ford, prilejuită de lansarea volumului de povestiri Femei cu bărbați. Autor de proză scurtă prin excelență, Richard Ford va intra (via Skype) în legătură cu cititorii din România, într-un dialog moderat de Marius Chivu și alimentat de scriitorul Bogdan Alexandru Stănescu, în prezența traducătoarei Vali Florescu. Întâlnirea are loc miercuri, 13 iunie, de la ora 18:30, la Cărturești Verona și se continuă cu un concert unplugged al misterioasei trupe Double Trouble.

Într-un joc de roluri și o discuție pe marginea lor, evenimentul pornește de la cele 3 proze scurte din Femei cu bărbați, cel mai recent volum din colecția Endorfiction.

Richard Ford (n.1944) este unul dintre marii maeștri ai prozei americane, creator al curentului literar ,,realism murdar” (dirty realism). În 1995, cariera lui Ford își atinge punctul culminant cu Independence Day (urmarea romanului Cronicarul sportiv), câștigător al Premiului PEN/Faulkner și al Premiului Pulitzer pentru Ficțiune, urmat, în 2001, de PEN / Malamud Award pentru excelență în proza scurtă. Cu ecouri din Mark Twain, F. Scott Fitzgerald și Ernest Hemingway, proza lui Ford ține pariul de a confirma și a submina tradiția, dându-i sens în lumea de astăzi.

Cele trei povestiri „lungi” se învârt în jurul iubirii romantice și al formelor ei incomplet digerate, punând reflectorul pe triunghiuri amoroase, căsătorii ratate, tați și fii, idealizări și bruște căderi în realitate.

e1d4814f-961f-4aa7-a929-e2f1f4a77c38.png

„Superb… Printre scriitorii de astăzi, Ford are statura unui clasic american.”
- The New York Times

„Trei povestiri lungi perfecte, atât de sinuos întrețesute și atât de subtil comunicante, încât întregul dobândește coerența unui mare roman.”
- Mail on Sunday

„O anatomie curajoasă a minciunilor pe care oamenii și le spun lor înșiși. Ford este cel mai bun observator al bărbatului modern dintre scriitorii contemporani.”
- The Observer

Accesul la eveniment este liber pe baza rezervării prin email la adresa raluca.bogdan@vellant.ro.