Amanda Palmer| Arta de a cere: discutată, improvizată, manifestată

Amanda Palmer| Arta de a cere: discutată, improvizată, manifestată

joi, 17 mar. `16

Amanda Palmer| Arta de a cere: discutată, improvizată, manifestată

Joi, 17 martie, de la ora 19:00 vă aşteptăm pe Fabrica de Glucoză Nr 7, la Alex Galmeanu Studio, la o lansare de carte care se cere diferită: Amanda Palmer | Arta de a cere

Ioana Pelehatăi (cofondator Copy-Me) şi Cristian Lupşa (editor Decât o Revistă) povestesc despre crowdfunding, comunităţi, feminism, conexiune şi ce presupune să porneşti un proiect de la zero.
Fetele de la Vagenta vin cu un performance de curiozitate, apropiere, dezvăluire şi intimitate urmat de un all-girl power improv jam session:
Carmen Uţupan – chitară
Flora Pop – vioară
Ioana Mîțu (The youngest of my sons) – tobe
Oana Maria (Poetrip) – voce
Vagenta este un exercițiu de acțiune, text și context, din dorința de a înțelege rolul femeii în societatea contemporană.

Eveniment organizat cu suportul UniCredit Bank Romania.
Mulţumim: AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti şi Zaganu
________________________________________
Arta de a cere

Rock Star, pionier al crowdfunding-ului şi vorbitor la TED, Amanda Palmer ştie totul despre a cere. Ca statuie vivantă, într-o rochie de mireasă, fără cuvinte, le cerea bani miilor de trecători. Când a devenit interpretă, compozitoare şi muziciană nu s-a temut să le ceară ajutorul fanilor şi să doarmă pe canapelele acestora când a avut nevoie de cazare. Când a încheiat contractul cu casa de discuri şi a pornit pe cont propriu le-a cerut fanilor să o susţină cu finanţarea albumului, ceea ce a devenit cel mai de succes proiect muzical Kickstarter din lume. Deşi Amanda a fost atât aplaudată, cât şi atacată pentru curajul de a cere ajutorul, consideră că sunt lucruri importante pe care nu le poţi cere – ca muzician, ca prieten şi ca soţie. Învaţă că nu este singură, că sunt atâţia oameni care se tem să ceară ajutorul şi asta le paralizează vieţile şi relaţiile cu ceilalţi. În această carte revelatoare explorează barierele din viaţa ei şi din vieţile celor din jur şi descoperă aspectele emoţionale, filozofice şi practice ale artei de a cere. Manifest și revelaţie deopotrivă, aceasta este povestea unei artiste care se luptă cu noile reguli ale schimbului în secolul XXI, atât online, cât şi offline. „Arta de a cere” va inspira cititorii să-şi regândească viziunea despre a cere și a dărui, despre artă şi iubire.

AMANDA PALMER este interpretă, compozitoare, activistă, regizoare şi bloggeriţă, iniţial cunoscută ca jumătate a celebrului duo punk cabaret, The Dresden Dolls. Este lector la Berkman Center for Internet & Society la Harvard University şi şi-a arătat lenjeria intimă la un post de televiziune australian. În prezent, împreună cu soţul său uşor jenat, scriitorul Neil Gaiman, Amanda Palmer evită să locuiască în diverse oraşe printre care Boston, New York şi Melbourne. Discursul ei TED, Arta de a cere, susţinut la conferinţa din 2013, a fost vizualizat de aproximativ 8 milioane de oameni din întreaga lume. Puteţi vizita site-ul şi blogul ei la adresawww.AmandaPalmer.net